И шестимата шофьори на линейки в закъсалата финансово общинска болница 

...
И шестимата шофьори на линейки в закъсалата финансово общинска болница 
Коментари Харесай

Шестимата шофьори на линейки в общинската болница в Дупница са получили предизвестие за съкращение

И шестимата водачи на коли за спешна помощ в закъсалата финансово общинска болница  в Дупница са получили предупреждение за редуциране, разгласи прокуристът на здравното заведение, която изпълнава функционалностите и на медицински шеф, Мария Иванова. Ще бъде подписан контракт с национална като обсег компания за транспортно здравно обслужване, което ще спести средства за болничното заведение, добави тя. 

Петима от водачите на кола за спешна помощ в болничното заведение излезли в болнични, когато им връчили предизвестията, единствено един ходел на работа. Шофьорите отказали да подпишат контракт с новата компания по транспортното обслужване против минималната работна заплата.  

Досега болничното заведение, чиито отговорности са към 2 млн. лв., плащала  над 65 хиляди лв. за транспортно обслужване, като са открити надписани километри пробег -  излиза, че колите на болничното заведение минават по към 50 хиляди километра за месец. При новия контракт с националната компания ще се заплащат по 70 ст. за километър пробег и по този начин ще се икономисват към 25-30 хиляди лв.. Отпада и нощното дежурство на регистрацията, по този начин от петима чиновници отсега нататък на регистрацията ще са трима - единствено през деня. 

Прокуристът Мария Иванова има цялостната поддръжка на общинския съвет и на общинското управление в Дупница по осъществяването на проект за усъвършенстване на финансите и за предприемане на структурни промени в болничното заведение, в която работят към 220 души, сподели ръководителят на мини-парламента Емил Гущеров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР